welcome dude , welcome babe . . .

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمـَنِ الرَّحِيم

Sirih berlipat sirih pinang
Sirih dari Pulau Mutiara
Pemanis kata selamat datang
Awal Bismillah pembuka bicara . ...
hye,,hello . .Assalammualaikum . .
welcome to my blog ,,
Amirrul Akmal B. Ramlan . .
huhu ~
actualy ,, bru blaja mngisi kkosongan mse yg tluang dgn write at blog2 niey . . so sueyy argh ip koanx agak kecix2 besa mate bace blog niey kan . haha ~ maap ssgt oke .
err ,, sblm lpe,, so tlanjur koanx da in niey , apew slh tggalkn tnde ssket kan , haha . i mean cumment or rrjin kn lha drie u all rspon2 utk smoa yg dah i write itu oke . thanks sygs , thanks darl , thanks dude , thanks babe , thanks pkcik dn mkcik n thanks lha utk smoa insan2 yg da tjebak dlm blog niey ,, hehe ~
keep our :) together. .
salam ...

Monday, February 28, 2011

Usha gadis di tmpat study : gadis 2 !









hyehye ,,, bsme saie lagie owner blog . .
huhu ..


cte niey smbungan utk Usha gadis di tmpat study : gadis 1 ! oke . .
for tday akoe na cntinue cte sal ushausha niey , haha . 
best akoe ske . ?tpi cte niey just utk dikongsi n as my mmry je oke  . . .jgn pkir lain sudah . .
hoho ~


cntinue : ermm ,, oke ta lme pas akoe break dgn awexs tdung mata bulats2 niey , dan selepas akoe di kurniakan status duda tnpa anak,,haha .
akoe ade knal ngn soanx awexs niey ow . .dy niey jiran sbelah uma akoe , baik beb . .tiptop . . sweets , mmg klau ngok dy niey , klau leyh da ta nak pndg2 dah awexs lain ,haha . mmg klau dah bstatus tuh truss grab smnpy dead lha snangs cte . huu ~ 


so . ?mcm mne akoe na try  .?dpat kew akoe . ?nak tau . .kne lha bace kan . .slowslow jgn glojoh oke. . 
hee ~


STEP 1 : nme dy s********* hurmm , comel kan , nme je koanx dah leyh imagine cm ne oanx nye .. hurm . mmg cute beb , ta typoo  ...haha .oke , actualy cre akoe mudah . .pas dpatt statush duda tuh , akoe tpkir gak ta kan lha pas niey na kua hang apew smoa ta de pnyeri kan, then akoe gak dah solo , so mne tau ade jodoh utk akoe an , so . ?kne gak lha crie soanx awexs , kbtlan , si jiran akoe niey kwan baik ngn housemate akoe , nme rahsia , mmg baik lha tpi bkn coup . .mmbe je oke , so . ?niey cre yg akoe ckaps mudah tuh , akoe rapat2 ngn mmbe akoe , bodex2 dy skets , then akoe pn truskan hajat dan niat murni akoe utk knalknal ngn dak tuh ! akoe slow2 mntak dy no. jiran akoe , yg akoe nak usha niey , mmle kental mmg ta mau bgie , so ta pew . .akoe dyam je . .redha lagie ..hee ~


STEP 2 : one day . . jiran sbelah akoe niey , si awexs niey lah kan , .mntk tlong mmbe akoe crikan keta coz gas umah doanx habis , kbtlan akoe ta kmne2 mse tuh , so , si mmbe akoe niey pn mntak tlong at akoe, mmle akoe pn cm poyo2 lha kan , mlass na layan , akoe buat2 tydoo . .then dy dtg sbelah akoe kjuts akoe mse tuh " yolyol .. mntak tlong bleyh ?? " akoe tnye . ." mntak tlong apew nak tydo kcow je " dy ckaps " tak de ,, dak sbelah mntak tlong gas umah doanx abess " hee ~ akoe tsnyum smbil tnye . ? " spe yg mntak tlong tuh , mcm mlass je , koe bwak je lha keta akoe tuh " si mmbe akoe pn ckaps " ala mmbe akoe tuh lha yg koe nak usha tuh , dy yg mntak tlong " tnpe slow brgegass bgun dn brkate " ye je koe . .?kencing argh , okeoke klau btol akoe ikutt lha ,g pn akoe ttbe ta ngntok lak niey , " mmbe akoe " haha , smbil snyum2 kupang , akoe tau dy tau yg akoe sbnrnye ta tydo pn . haha " p sebab mmbe dy tak lha ckaps dpandpan akoe . .jahat !!


STEP 3 :  akoe start keta ! vrommmmm ! ( enjin start ). . :)
slowslow akoe kua keta park dpan uma jiran akoe niey , tpi mse tuh akoe ta trun keta , si mmbe akoe yg trun amexs tong gas tuh , akoe wat2 poyo je dlm keta. . hehe  .. 'so syap je gas dlm but/bonet , doanx pun in . . mmbe akoe pn knal2kan akoe at dak2 pmpoan tuh , onthway nak ke kdai , akoe btgur2 gak lha kan ngn dak niey ta kan lha nak dyam je , t doanx pkir akoe tlong tak ikhlas lak an ,, so . .smpy kedai ..si mmbe akoe niey pn angkat gas .. akoe pn trun mse tuh bab igt na crie oleole skets utk dakdak uma , so ngah jnjlan at market uw . .tsrempak ngn jiran akoe niey , ( yg akoe nak usha tuh lha ) .. akoe ngok dy ngah ngokngok choclate , so slowlsow akoe tegur .? "ske choclate kew. .? " dy pn jawab " bole lha ske jgak " pas tuh yg akoe geram mmbe dy leyh ppgil si dy niey , byar gas kat kaunter. . ?akoe capai choclate tuh . .truss p kaunter . .byar ssyap . .dlm keta akoe bgie dy choclate tuh , hehe  .. sweets kan . ?tuh bru slm pknlan tuh . .haha .


STEP 4 : nak di jadikan cte akoe pn ta tau cm ne , akoe leyh cntax2 ngn dy .  ?ta igt dah lme sgt dah . .so . ?kte oanx cntax2 . .dy says thanks utk choclate tuh pew smoa , akoe pn lyan nye lyan , one day , ta igt knp . ?ta slap dy dmam ow . .then ade 1 pnyakit dy niey akoe ta leyh lpe dy snangs kne slsema ,, so mse mcg/sms tuh , dy ckaps dy ta bpe seyhat , so . .?akoe pn tnye lha kan dah mam ubats lom ,,,?dy ckaps ubt ta de ,, so . .akoe pn pkir kan , mse niey lha nak nmpak kan yg akoe care sal dy an,,nak usha dy bkn snangs beb , ,so akoe ta lengah start moto VR1 mmbe akoe .. prengggggggggggggg !! pie kdai . .kt kdai uw akoe beli panadol ngn ubt slsema . .so . .?dah sttle akoe mcg/sms dy . .kua dpan jap ade bnde nak bgie , so . .lme gak tggu dy kua , mmg mke ta seyhat lha kan . .p pew pn ttp sweets beb . . hehe ~ akoe pn kuarkan ubats2 yg akoe buy tuh trus akoe hulur at dy , ta sempat dy ckaps pew2 akoe trus say , ubats tuh mkn ikutt time oke , jgn llbih lak . .akoe start moto dy just sempat ckaps thanks je . .akoe trus msuk tmpat parking , akoe park moto , akoe msuk dlm . . kt dlm akoe mcg dy blik ,, ubat da mam lom . ?dy ckaps pandol yg akoe buy tuh dy mam smoa , pnye otai dy niey , 6 bijie ta slap mse tuh one shoot je beb . . .grr ~ akoe dah goyang , ye lah kan over dos bbuih 1 kje lak . .rsau lha konon , tpi mmg rsau pn , sygs da mle ade beb . .haha .


STEP 5 : bpe hri kmudian , dy dah mcm oke skets akoe pn ajaks dy kua tman akoe p mam  . .so dy pn on je an .. akoe pn pew lagie. . truskan hajat akoe lha kan ,.bpe hri brlalu , kte oanx kerap klua ssme , smpy lha 1 hri tuh akoe tnye at dy yg dy niey dah ade bf lom . ?then sjujurnye dy ngaku mmg dy dah ade bf , ptah hatie , hncow prasaan , akoe pn truss terniat nak jjaoo ngn dy , tpi smkin na jaoo , smkin dkatt dy dlm hdup akoe,,.! apew yg ta bleyh akoe lpe tuh , mse hri mngpai bntang , haha ,knp mngpai bntang , bab mlm tuh mse date akoe ngn dy p at area tasik lpak ngok langit , kre bntang n crie bntuk2 awan . . mmg sweets lha . .
cme apew yg akoe ta story lagie at koanx sal akoe ngn dy . ?apew status hbgn antre akoe ngn dy .. ?erm . .dy mmg baik , ta diakui mmg sgt2 baik , slow je . .tpi mmg tlalu smprne lha utk akoe...so . ?akoe ta de jwapan utk psoalan tuh bab akoe sndrie ta tau apew kdudukan akoe dlm drie dy mse tuh, cme apew yg dy mmpu ckaps wlaupn dy dah ade bf . ?tpi dy sntyase sygs n chenta akoe .. mmg mmcm yg kte oanx jnjie mse tuh ,,, tpi tol kte oanx chenta at tmpat stdy niey cme chenta kontrak so ta kkal lme pn. .


LASTLY : chenta kami ta brthan lme , one day .. ?mybe tuhan nak tnjukkan so .. akoe col dy , akoe tnye . ." u kt ne ?? bzy ke . ?snyap je, dy just jwab i kat lua ngn bf.  " akoe tdiam  .. dy end call , ta smpy bpe minit . fon akoe bdering akoe ngok no.dy . ?akoe angkt suare llaki ( bf dy) mmg akoe respect boy dy mmg baik n ssuai utk dy yg baik . .ta mmrah pn just dy mntak akoe respect hbgn dy .. tuh je . ?so smbil kesat air mta akoe yg mnitis , akoe pn blas oke , akoe jnjie ta ggu hbgn koanx lagie , akoe jnjie jauh kan drie drie dy ..tpi . .ushe akoe nyata siasia . .dy msey tlalu sygs n chenta kan akoe dy jgak rse apew yg akoe rse slme ssme ngn dy . ?
tpi , dmi jnjie akoe , akoe cbe sdaye upye , lme lme dy hlng . .dy jauh kan drie dy yg dah sdia akoe jauhkan dlm hdup akoe. . hnye kngn yg bsme kami , surat , bear n rantai leher sbgai bukti chenta yg trhenti niey , mmg btol ta smoa yg kte mau akn kte prolehi . .akoe redha dgn kptsan yg dy buatt. .akoe gak hepy bler dy hepy n bhgia . .
dy sntyase yg trmaniss dlm kngn hdup akoe. . 


maap ip si dy trase, crite niey hnye 1 pkongsian kngn mnis dlm hdup saie. ..  :) . .


yg tertulis : myrul . . 

Ape kes ?

erm ,, hye. . koanx . .tday akoe na mntak jase baik utk bgie pndpat .. ?koanx rse  .. .?logik kew ip ssoanx yg kte sygs n chenta ade rse bored , kcewa n ta pcye dgn kte tnpe tau apew mslah kte.. ?
knp truss mnruss slah kan kte erk . ..?knp ta tnye sblm ungkapkan kata2 mcm tuh . .sriuss ta pham . .slah kew klau dy tnye dlu apew mlsah kte .. ?knp mcm na ssgt cri point. . ?klau ta ske ckaps ta ske kan .. knp nak ppkse drie mcm tuh ,, sikit kecewa !!


sedih lagie ,, tdy , blik ppnat blik ngok nenex . .dpat pm . .?bnyi dy cm niey.. " Dah pukol 12 xmuncul2 lg. Hmm takpe lah. Kecewa sgt dgn u . Bye, " bce cm niey , otak akoe trus blur . . tpkir2 . .knp ..?slah ke. . ? ya akui dy btol ,,mybe slah akoe coz ta bgi tau dy , tpi tuh smoa bkn akoe mntak , emrgncy kan . ?akoe ta plan apew2 pn . .
errmm~ akoe ta slahkan dy coz truss touchng , akoe pham pew dy rse,,
akoe just ta smpat na bgie tau dy nenex akoe msuk huspital. . ?then . . .klau itu point akoe , akoe mhon jutaan maaf . .
akoe pn ta pham . . apew sbnrnye yg dy nak . ?knp msty nak crie slah n trus slahkan akoe je,,


sedih lagie ,, bkak profile . ? nmpak mke dy , hlng mrah , rse sygs sgt2 . .rndu dah ta yah ckaps lha kan . .
tarik anak pnah ke bwah . .usha2 wall dy ,, jap g ade text cm niey drie spe ntah p boy lha " agak2 laa kan bile naa meet ehh ?
kat kl live mse showdown nanty ? " almak ai ,, syap na meet2 seyh . . apew akoe niey patung ea . ? ta de feel . ?eish . .
nak mrah sygs, nak mjuks t dy ckaps akoe niey asyk crik slah dy je , klau nak touchng , akoe ta abess touchng dy lak dah touchng , grr ~ susah kew nak pham akoe niey , 
agaknye kan na tggu akoe dah di kapan kan gak nye bru nak pham akoe kan .. ?
blurr ~

so juat na tau. .?
apew ptut akoe buat . ?

dari : muslimin ( kota bharu kelantan ). . . ;)

Sunday, February 27, 2011

Dugaan !






eish utk hri niey ntah da msuk hri kbpe gaknye kte oanx gadoo. . 
baex 5 mnit gadoo lagie. . ?huu ~ sgt sdih woo .. ?
ap ini yg mreka pggil dugaan utk mnguji ssuatu hbgan .?sgguhnya ini dgaan utk akoe mnuju kjayaan dn kbhgiaan dlm pcintaan ! aku brsyukur krne kau msih mlihat dn mn'ingatkan akoe spaya tbah mngahdapi ujian ini . .akoe redha dgn ktntuan mu . .akoe bsyukur di ats pmbrian mu slme akoe brnafas . .ssguhnya akoe tau tiada yg buruk yg dtrunkan olehmu , ssguhnya apa yg dtrunkan olehmu trcpta suatu hikmah utk hmbamu . .


sikit kecewa , kkdg trase cm na hempas2 je bdan niey kat dinding n lantai , kkdg tuh plak trase cm nak ltak bdan niey kat rail kreta api , n tpi kkdg tuh plak kan trase cm nak bling je bdan niey dri bngunan yg tngi2 ..kecewa nye pasal kan . ?tpi buatt mse niey ta tpkir pn na smpy ke thap bodo mcm tuh , cerdas kita mseyh bleyh bfkir mne baex mne bruk kan ..? buruk bkn beruk oke . ?hee ! akoe hepy mcm niey bkn bmkne akoe ske. . ?tpi akoe sngaje buat smoa niey utk akoe elakkan rse tkanan n sdih yg aku hadapi skg . ?akoe ta nak sdih bab akoe dah puass sdih ..
skg mse utk akoe pkir kedepan .. sbnrnye akoe pn ta ske gado2 cm niey , bab akoe tau wlaupn ini slah 1 cre utk kukuhkan hbgan tpi ip slh soanx ta than , bnde niey bkn jadie kukuh , tpi rapuh , ip da rapuh koanx ta kan ta pham lagie kan . ?hncow beb smoa impian kte , ikat beribu jnjie , tabur kata setia dgn rayuan sygs n chenta , tpi bler gadoo cm niey tuptup soanx give up lpass tgan , hbgn tgantung .. bler dah tgantung ..  tuh rmai crie tali ! gantung diri lak tuh . ? mak bgun pagie nak kjut kte nengok ats ktil ta de ,pkir mybe dah kua awl kua g kje , ta prasan dah petang tgu2 ank ta blik kje , ssdar bkak bilik bru prasan anak atas syiling , dah tgantung , keras dah .. ? ha tuh mslah mak rabun lha kan , hupe ta seteruk tuh kan . ? bleyh pkir mne bruk mne baik kan . .


apew pn thanks kpde yg tlibat mnjayekan program utk akoe hri niey ,, program " HATIKU KAU M16 LAGI " mmg best , thanks a lot . .blobang2 dah hatie akoe !! huu ~
ta sngke tuh kptsan yg dy buatt .. akoe truje tmbah nak pitam pn ade bler bce " please leave me " OMG ! mmg toltol ta sngke , secepadd dan smudah tuh . ?
n hupe kpade penaje yg dah mngluarkan bnyak air mata niey mmpu btnggung jwab dn mmpu pkir sewarasnya . .wlapn saie tau saie ta pnye apew . ? mean ta hnsem , kaye n apew pn lha .. tpi hupe dy nmpak apew yg ade dlm hatie saie. . ?
mmg dah agak hitam dah , pnuh tar n nikotina , yelah oanx smoke kan ,, tpi plzz kaji apew yg ade dlm hatie tuh ,, mntak jase baik mne2 makmal utk buatt anlyss . .pstykan buat apoimnt klau tak leyceyh .. huu ~
oke. .. ?


so . .?smpy sinie hujah saie utk hri niey , tisu smkin tipis air mta smkin derass , jarie smkin lnguh , mata smkin ngntok . . maap andaii ade yg trase ,, tpi actualy mmg tuh tjuannye . .heee ~
grau . . 
jmpe dlm line topic , doakan next topic ite cte sal kbhgiaan je oke , ta mau dah ksdihan2 niey .. thanks ,, n maap ip koanx rse slow na bce blog niey , ye lah , bhase rojak kan . 
g pn dlu BM ta bpe nak cantik so . ?bole lha. . 


yg ikhlass mncipta blog : myrul ..

Saturday, February 26, 2011

Cinta ???

Cinta tidak pernah meminta, ia sentiasa memberi, cinta membawa penderitaan, tetapi tidak pernah berdendam, tak pernah membalas dendam. Di mana ada cinta di situ ada kehidupan; manakala kebencian membawa kepada kemusnahan.Tuhan memberi kita dua kaki untuk berjalan, dua tangan untuk memegang, dua telinga untuk mendengar dan dua mata untuk melihat. Tetapi mengapa Tuhan hanya menganugerahkan sekeping hati pada kita? Karena Tuhan telah memberikan sekeping lagi hati pada seseorang untuk kita mencarinya. Itulah namanya Cinta.Cinta sejati adalah ketika dia mencintai orang lain, dan kamu masih mampu tersenyum, sambil berkata: aku turut bahagia untukmu.Perasaan cinta itu dimulai dari mata, sedangkan rasa suka dimulai dari telinga. Jadi jika kamu mahu berhenti menyukai seseorang, cukup dengan menutup telinga. Tapi apabila kamu Coba menutup matamu dari orang yang kamu cintai, cinta itu berubah menjadi titisan air mata dan terus tinggal dihatimu dalam jarak waktu yang cukup lama.

Cinta datang kepada orang yang masih mempunyai harapan walaupun mereka telah dikecewakan. Kepada mereka yang masih percaya, walaupun mereka telah dikhianati. Kepada mereka yang masih ingin mencintai, walaupun mereka telah disakiti sebelumnya dan kepada mereka yang mempunyai keberanian dan keyakinan untuk membangunkan kembali kepercayaan.Cinta bukan mengajar kita lemah, tetapi membangkitkan kekuatan. Cinta bukan mengajar kita menghinakan diri, tetapi menghembuskan kegagahan. Cinta bukan melemahkan semangat, tetapi membangkitkan semangat.Cinta dapat mengubah pahit menjadi manis, debu beralih emas, keruh menjadi bening, sakit menjadi sembuh, penjara menjadi telaga, derita menjadi nikmat, dan kemarahan menjadi rahmat.Sungguh menyakitkan mencintai seseorang yang tidak mencintaimu, tetapi lebih menyakitkan adalah mencintai seseorang dan kamu tidak pernah memiliki keberanian untuk menyatakan cintamu kepadanya.Hal yang menyedihkan dalam hidup adalah ketika kamu bertemu seseorang yang sangat berarti bagimu. Hanya untuk menemukan bahawa pada akhirnya menjadi tidak bererti dan kamu harus membiarkannya pergi.Jangan mencintai seseorang seperti bunga, kerana bunga mati kala musim berganti. Cintailah mereka seperti sungai, kerana sungai mengalir selamanya.Cinta mampu melunakkan besi, menghancurkan batu, membangkitkan yang mati dan meniupkan kehidupan padanya serta membuat budak menjadi pemimpin. Inilah dasyatnya cinta !Permulaan cinta adalah membiarkan orang yang kamu cintai menjadi dirinya sendiri, dan tidak merubahnya menjadi gambaran yang kamu inginkan.

Jika tidak, kamu hanya mencintai pantulan diri sendiri yang kamu temukan di dalam dirinya.Cinta itu adalah perasaan yang mesti ada pada tiap-tiap diri manusia, ia laksana setitis embun yang turun dari langit,bersih dan suci. Cuma tanahnyalah yang berlain-lainan menerimanya. Jika ia jatuh ke tanah yang tandus,tumbuhlah oleh kerana embun itu kedurjanaan, kedustaan, penipu, langkah serong dan lain-lain perkara yang tercela. Tetapi jika ia jatuh kepada tanah yang subur,di sana akan tumbuh kesuciaan hati, keikhlasan, setia budi pekerti yang tinggi dan lain-lain perangai yang terpuji.Kata-kata cinta yang lahir hanya sekadar di bibir dan bukannya di hati mampu melumatkan seluruh jiwa raga, manakala kata-kata cinta yang lahir dari hati yang ikhlas mampu untuk mengubati segala luka di hati orang yang mendengarnya.Cinta bukanlah kata murah dan lumrah dituturkan dari mulut ke mulut tetapi cinta adalah anugerah Tuhan yang indah dan suci jika manusia dapat menilai kesuciannya.

terkadang cinta itu mnyakitkan !







Setiap orang mempunyai makna cinta yang tersendiri. Ada yang kata, cinta itu menyakitkan dan jangan kau hampirinya. Tetapi, ada juga yang kata, cinta itu mengasyikkan sehingga kau akan terbawa-bawa dengan ombak asmaranya. Dan ada juga yang kata, cinta itu indah dan tiada ungkapan yang dapat menyatakan maksud cinta yang sebenar.
Bagi yang mengatakan bahawa cinta itu menyakitkan, ianya memang benar. Walau sepadan mana pun sepasang kekasih itu, akan ada juga masalah yang timbul. Ianya boleh diibaratkan, langit tak semestinya sentiasa cerah. Dalam berkapel ini, kita memang tidak boleh lari dari masalah. Bahkan, kita sendiri yang perlu menghadapinya dan juga menyelesaikan masalah tersebut.
Kesakitan cinta ini makin terasa ngilunya apabila sebuah pasangan itu hancur musnah. Apa yang dijanjikan selama ini, menjadi dusta belaka. Ketika baru sahaja clash, semuanya menjadi tak kena. Semuanya dipersalahkan. Itu tak betul, ini tak betul. Terasa diri ini dihimpit oleh sebuah keretapi dan tiada siapa yang ingin menolong.
Jadi, sekiranya anda ingin bercinta dengan seseorang, ingatlah. Cinta ini tak semuanya indah. Dan anda perlu bersedia untuk menghadapi sebarang kemungkinan yang berlaku. Yang pasti, dalam percintaan akan ada pasang surutnya perhubungan. Cuma kita tidak tahu, bila ia akan berlaku. Mungkin hari ini, esok, lusa dan bila-bila masa.


Cinta sejati langit dan laut !



Dahulukala, langit dan laut saling jatuh cinta. Mereka saling
menyukai di antara satu sama lain. Oleh sebab sangat sukanya laut
terhadap langit, warna laut sama dengan warna langit. Oleh sebab
sangat sukanya langit terhadap laut, warna langit sama denga warna
laut.
Setiap senja datang, si laut dengan lembut sekali membisikkan kata-
kata `Aku Cinta Padamu’ ke telinga langit. Setiap kali langit
mendengar bisikan penuh cinta laut terhadapnya, langit tidak
menjawab apa-apa , hanya tersipu-sipu malu dengan wajah kemerah-
merahan.
Suatu hari, datanglah awan. Melihat kecantikan si langit, awan terus
jatuh hati terhadap langit, bak cinta pandang pertama. Tetapi tentu
sahaja langit hanya setia mencintai laut. Setiap hari, langit hanya
mahu melihat laut sahaja. Awan berasa sedih tetapi ia tidak berputus
asa mencari cara dan akhirnya mendapat satu akal. Awan mengembangkan
dirinya seluas dan sebesar mungkin serta menyusup ke tengah-tengah
di antara langit dan laut. Ia berusaha menghalangi pandangan langit
dan laut terhadap satu sama lain.
Laut berasa marah kerana tidak dapat melihat langit. Laut
mengeluarkan gelombangnya bagi mengusir awan yang mengganggu
pandangannya. Tetapi tentu sekali usahanya tidak berhasil. Lalu
datanglah angin yang sejak dulu mengetahui hubungan cinta langit dan
laut. Angin berasakan perlu membantu langit dan laut menyingkirkan
awan yang mengganggu perhubungan mereka yang sekian lama terjalin.
Dengan tiupan keras dan kuat, angin meniup awan. Lantas terpecah-
pecahlah awan menjadi berselerak ke banyak bahagian, sehingga ia
tidak berupaya lagi melihat langit dengan jelas dan tidak mampu lagi
untuk mengungkapkan perasaannya terhadap langit. Kerana rasa
terseksa menanggung perasaan cinta yang menggunung tinggi terhadap
langit, awan menangis sedih.
Hingga sekarang, kasih antara langit dan laut tidak dapat
dipisahkan. Kita juga dapat melihat di mana mereka menjalin kasih.
Setiap kali memandang ke hujung laut, di mana ada garisan horizon
yang menemukan langit dan laut, di situlah mereka sedang berpacaran.

*cinta sejati sukar dicari , cinta dusta mudah di temui ,, 
crilah cinta hakiki yg mudah kau fahami dan jdikan lah langit dan bumi sebgai contoh cinta sejati di dalam diri ,,
Insyaallah . .

Friday, February 25, 2011

pikirkan !



بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمـَنِ الرَّحِيم  


hye . .today hrie sedih utk akoe ,, knp .. ? ??koanx glojohkan !! sbr na cte lah niey  ,,,
oke ,,  . .
Mle dy cm niey ,,akoe ade (ermph2) tow . .,tpi kan dy cm ta care je sal akoe , knp erk . ?or dy mmg sgaje ta nak tnjukkan erk . ?ntah lha .. tpi yg psty,, akoe gadoo ngn dy tdy ,, comel tow . .dy nangis , akoe pn cover2 tahan , jap g mleler lha jgak , aduih ! klau lha oanx tau,, mlu gak niey ,, p apew yg nak dmlukan an,, mcm lha oanx llki ta lyak nangiskan . ?tol . ?


akoe na share at koanx sal apew yg akoe rse utk bpe hri yg lpass n hri niey ,, 
truss trg akoe tlalu sygs kan dy . . sygs sgt ..tpi . .bab kje yg akoe tpkse buat dmi fture akoe n fmly . .kte oanx tpkse lost cntax utk bpe hrie. . mmg rnduu ta dinafikan , sgt-sgt mencengkam ! warghh ! . .tpi . .?dlm mse yg sme  .. kte niey mnusia normal yg mmpu bpkir kan , so dlm diam otax niey akn tpkir sndri bnde yg sme . .dy rnduu akoe ke tak erk . ?
apew dy buatt gak nye kan .?erm ..tpi ,,apew pn yg akoe buat , akoe rse ta slh . .crie rezeki . utk dy jgak nnti kan . .tpi knp . ?kje akoe msty dipsoalkan. .?dptikaikan mcm niey . ?akoe bkan jdie bpak ayam or jual dadah pn !! akoe buatt kje yg akoe rse leyh ubah fture akoe fmly n fture wife akoe , slh er. . ?


1 lagie. . ?tggalkan topic kje tuh . .koanx rse lha kan . ?wjib tak akoe jlous bler dy lyan boy lain . ?mean  . .suda ade sygs . .tpi msey bleyh lyan oanx len . ?koanx rse sjjurnye lha oke. . koanx rse oke kew bnde niey . ?n ta ptut ke akoe jlous. . ?bab yg akoe tau drie kecik smpy besa ,CEMBURU TANDANYA SAYANG ! tuh je. . akoe ta pnah blaja lak yg lain dripada word at ats niey . klau tau tlong bgi tau at akoe yg ta tau niey oke. . .


apew pn ,, akoe slalu sygs kan dy , n kptsan utk hbgan niey msey jdie tnde tnye ,,andai btol apew yg dy buatt tdy trbaik utk dy . .
akoe redha trima dgn hati terbuka. . bab sygs n chenta ta plu dpkse kan .. ?n sygs n chenta juga perlukan pgrbanan. . ?


ip akoe slalu ade di hatie dy . .dy akn pham n tau apew yg akoe rse .  .bkn skalie 2 . .tpi sbr mnusia ade btasnye. . krne chenta akoe ketepikan smoa niey , akoe nak dy rse bhgia n hepy bler dgn akoe. . tpi bler da jadie mcm niey  . . .akoe ta rse pn dy rse mcm apew yg akoe rse . . ?
dy sindir akoe ,, dy trima pmbrian oanx len slen drie akoe. . ?wlaupn tuh tlalu mngecawakan akoe , tpi akoe tau akoe kne kuats dn tbah dgn ujian Allah niey .. 
gmbaran kbhgiaan sntyase akoe nntikan  . .akoe akn ttgu kptsan ikhlass dri dy . . akoe ta mau crita ante akoe dan dy brakhir kta sinie je. . 
n akoe hrap dy sdr dgn apew yg dy buatt . .
h akoe hrap . .dy brubah utk bktikan sygs n chenta dy pde akoe yg pnah dy jnjiekan HIDUP DAN MATI bersama !
CINTA SMPAI MATI ! :)
akoe msey pgg kte2 niey n akoe ta mau kate2 niey cme TERLAHIR DIBIBIR shaje  .. akoe hrapkan KEIKHLASAN dlm dri dy . .so . ?ip koanx rse apew yg akoe rse koanx ade jwapan utk smoa psoalan yg brmain di fikiran niey . .
thanks .. 


sekian ..  


 yg ikhlas mnulis : myrul ..


dialog diangkat dari filem : sygs hatiku kau toreh kini ! ( hehe )
tarikh ditayangkan : 26-02-2011 !




#Jika cinta tidak dapat mngembalikan kau pdaku dlm khidupan ini. .
pastilah yg cinta bakal mnyatukan kita dlm khidupan yg akan dtg . .


#Hal yg mnyedihkan dlm hidup adalah ketika kau bertemu seseorang yang tidak mencintaimu . .
tetapi lebih mnyakitkan adalah mncintai seseoarang dan kamu tidak pernah mmliki kbranian utk myatakan cinta mu kpdanya. . 


#kamu tidak pernah tahu bila kamu akn jatuh cinta ,nmun apabila smpai saatnya itu , raihlah dengan kedua tanganmu , dan jgan biarkan dy pergi dengan sejuta rase tanda tanya dihatinya . .


#bkan laut namanya jika lautnya tidak berombak , bkan cinta namanya jika prasaan tak pernah terluka , bukan kekasih namanya jika hatinya tidak merindu dan cemburu . .


#bercinta memang mudah , untuk dicintai juga memang mudah , tapi utk dicintai orang yang kita cintai itulah sukar kita peroleh . 
satu2nya cara utk kita peroleh kasih syang jgn mnuntut agar kita dicintai , tapi mulailah mmberi kasih sygs kpada orang lain tanpa mminta balasan .cth : ibu dan bapa kita dan saudara mara !!



Sujudku pun takkan memuaskan inginku

‘tuk hanturkan* sembah sedalam kalbu

Adapun kusembahkan syukur padamu ya Allah

Untuk nama,harta dan keluarga yang mencinta

Dan perjalanan yang sejauh ini tertempa

Alhamdulillah pilihan dan kesempatan

Yang membuat hamba mengerti lebih baik makna diri
Semua lebih berarti akan mudah dihayati
Alhamdulillah,Alhamdulillah,Alhamdulillah….


Thursday, February 24, 2011

Usha gadis di tmpat study : gadis 1 !

hyehye ,
myrul
for tday akoe na cte sal sjrah akoe mse chentan2 zman stdy lha oke
haha 'trbaik wokkk ! ngis2 bgai mmg sweets argh . . hupe koanx ta bosan n enjoy mse bce history love niey oke ...haha , tpi cte2 niey smoa just utk dikongsi oke , bkan di pertikaikan dan di apew2 pn lha , thanks  . .

First love akoe , mse stdy in poly merlimau ( bkn nme sbnar ) haha .mmg sweets sgt lha kan ,
dak nye cute , putih , mata bulats , mmg lha kan ta kan 3 segi lak kan , haha . tuh bkn sweets tuh sindrom nmenya . haha . grau2 oke .
snangs cte , daknye cun lha , cantexx ! n akoe ta nafikan dy niey antre TOP10 lha yg sntyase jdie prhatian , rmai gak na usha dy niey , haha . tpi akoe ta pduli n akoe ketepikan smoa oanx yg na try dy , bab akoe tau spe cepadd dy dapatt ! haha .

skill akoe !!

STEP 1 :  control market , poyo2 cool n cute , hehe . bab pew tow , dy cun , of cos lha dy mmlih an , so kte yg ta ensem niey kne lha bajet2 sweets gak an . .tol tak . ?haha .

STEP 2 : ha'aa. . akoe igt lagie mse tuh mggu orentasi , dy saing2 akoe in dlm poly niey , erm . .mmg drie jaoo koanx ngok cm ade 1 aura yg klau ngok skalie , koanx rse nak pndg trus 90 kalie lha , haha . smpy mcm tuh , dy nye baex ! pergh !!! dasyatt beb ! akoe sndrie ta tydoo mlm mse frst2 nmpak dy tuh tuh ! mmg btrabur lha , watt kje pn da ta btol dah , bak kte oanx , mkn ta knyang , mndy tak bsah , tydoo tak lena , kencing tak hancing !
mmg trbaexx ! just perfect !!

STEP 3 : hrie kbpe akoe ta igt , sal dah lme kan , ermm ~ tpi msih dlm mggu orentasi , kbtlan , dy leyh stay area2 sit akoe , mmg cantex , akoe pn apew lagie an . .
mcm byase lha yg lakie2 buatt ta kan ta pham an . .( sweett2 dy ,smile2 katak yg konon2 cute an , muncung akoe lak mse tuh da ta yah cte , klau leyh pnjang , akoe igt dah smpy dah sblah mke dy , haha , n klau malam plak oanx akn pkir niey tak tikus parsi bunyi tikus mondok niey ) haha . smpy cm tuh , byagkan (5 mnit) . . 
oke sttle  .. ?ermm . .cntinue , dah sttle usha gne bbir n bnyie2 yg seksi , tak jlan gak , dy toleh2 je , tpi mke dy cm apew tawwoo .. ? , cm singa lapar . ?tak tau lha mse tuh dy pnatt or dy mmg tau akoe na tackle dy n dy ta ske , akoe pn ta psty . .p abaikan smoa tuh bab dlm hdup akoe , akoe ade moto life tow : 
GAGAL SEKALI TAK BERMAKNA KITA GAGAL SELAMANYA kan . ?akoe try lagie , tak msuk cre bibir n bunyi yg seksi , akoe pkai tgan n jarie2 akoe yg lemah gemalai niey , cre dy : akoe amex bku nota catatan yg sptutnye akoe gne utk tlis isi2 pnting , akoe koyak shelai , akoe tlis cm niey : 
 " hye u , asalammualaikum ! saie myrul nak knal bleyh . ?ske lha ngok u niey , sweets je , mke cm mama kte tow ! cute je  . .then akoe watt smiley cm niey lak ; (^_^) mr. myrul .. " 
hurmm , akoe bgie at mmbe akoe swoh pas at dy , mmbe akoe pn takuts an ngn akoe , so ikutt je lha an ckaps akoe , haha . dy pn bgie ,ta lme pas tu , dy toleh . ?
then dy smile at akoe , akoe pn apew g , wat mncung akoe mnandakan mntak dy reply latter tdy ,, ta lme pas tuh mmbe akoe pas at akoe blik ltter tuh , akoe bce " bunyi isi dy cm niey : "
 hye awk , wlaikmslm . .kte tak ksah klau nak kkwan , tpi tak yah lha buat mulut seksi mcm tuh , nnti oanx pkir awk gila lak , muke CUTE ENSEM tpie mereng ! hehe ~ ape pn thanks sudi nak knal ngn ite oke . nme kte ****** , just col me ***** " 
akoe bce je cm niey , akoe trus jdie cm ta centre tow . .(gila byang ) ..
dduk pn dah klam kabut , akoe amex pen akoe bulatkan kat word yg CUTE N ENSEM tuh , haha , prasan skejap ! kembang 3,4 hrie gak . .balik je bilik , mnjang nak ngok cermin je ,bab pew , bab ayatt yg aku bulatkan tuh lha . haha .

STEP 4 : tnpa perlahan dgn laju tnpa leyceyh akoe pn reply later tdy , bunyinye cm niey
 " awk thanks ats pujian mlampau tuh , saya ta cute n ensem mne pn ,(poyo2 skets ) haha . apew2 pn thanks oke , ssngs col lha saie , niey no fon saie . .017-******** ..
ape2 msg je oke . tuh pn klau ta jdie kebratan n klau awk sudi lha yerk . ."
 abess sttle akoe reply , akoe tggu2 dy ta reply pn , pastu dy snyap je , time rehat , dy da stay at tmpat lain at area2 mmbe dy , puass crie haram ta dew , ta lme kmudian fon akoe : grrrrrrrrrrrr"grrrrrrrrrrrrrr"grrrrrrrrrr ( vibrate) . .
bggar peha akoe , ngok at screen " u have 1 missed calls " nak bka niey , pnye pnjang akoe doa , harap2 no.tuh ta dew name lha kan , n ip ta dew name dah smstinya bdak tuh , so . .click ! akoe ngok no.bru ta dew name , shaje je lha kan poyo2 watt ta tau walaupn akoe dah target spe kan , akoe mcg dy 
" salam , hey u . sorry...spe niy .? sent !
ta smpy bpe mnit , kling ! (fon sonyericson mse niey) mcg msuk akoe bkak , dy eply
 " i lha u , ta kn ta knal . ? buat2 poyo lagie ,akoe ply :
 "u ,, i knal rmai oanx , so spe niey klau tak , i tak lyan beb!! " buat2 poyo lagie , hahaha .
 then dy reply 
" u ta knal btol ke , tak knal tak pew lha tdy swoh miscol " 
dah goyang , akoe truss ccepadd reply ,
" ouh ******* (nme dy)ea ,, knal lha shaje je lha u . .
hehehe ( pdahal da tkuts telepass ) . .

STEP 5 (LAST STEP ) : so matikan topic akoe pn knal2 ngn dy , kwan pnye kwan , tuptup couple , haha ! power tak . ?
antre gadis trcun akoe usha , dpat lak  mmg baex argh  . . 
lme gak kwan ngn dy , pmbtlan COUPLE ngn dy ,, p sygs ta betahan smpy ke tahap naex plamin pn , ye lha kan , kte niey kne sdr spe kte , klau ade yg lagie baex , tak kan dy nak lpasskan pluang tu tol tak . .?
mybe tuh cre dy bpkir , erm .akoe accept ! wlaupn dlm drie bbulu mcm nak mki hamun p cool tuh pnting kan,, lgie plak akoe jniss yg ta ske nak fght2 pthankan ip ta de keserasian n sefahaman , gado pnye gado . kte oanx pn break ! mmle uw sdih gak , hempas2 pntu blik , mkan ta mau , assgmnt ta buatt ( punca lingkup ). . 
 p apew pn kne blaja tme knyataan lha kan yg dy bkan di lahirkan utk kte , so kte just aggp yg dy dah lakukan yg trbaik dn dah ckup mmbhgiakan kte slme dy bsme kte . .'

so . .? 
end of the story : kte oanx skg dah jdie kwan baik dah , akoe pn hepy ngok dy hepy , wlaupn kkdg tuh ta dnafikan jlous tuh ttp ade kan ,, p bia je lha , coz akoe tau lme klamaan bnde niey smoa akn lupus di telan mse ,.,
moral of the story : plzzz pndng dn crie kbhgiaan dgn apew yg kte ade , krne tuh ssguh mmbhgiakan kte 1 mse nnti , dn lpekan lha smoa dggan yg dtg mnggoda , wlaupn lbih baik dn trbaik ttpi dy blom tntu dpat mmhami kte mcm mne ssoanx yg dah bsme kte cbe terapkan kasih sygs dn sifat mmhami tuh slme bsme kte !!


*sueyy bhase rojak !
*yg ikhlass : myrul ! ( sueyyy ip bored ,, just nak share , thanks ) . .

Monday, February 21, 2011

Playboy !





OMG !!
AMIRRUL AKMAL IS PLAYBOY !! hoho ~
nice word !mmg trbaex  . .sgt mnghrgai title dn pngkat yg tlah dikurniakan para2 wanita ini .haha ,tpi kan smmgnye tringin tau ape yg dmksudkan dgn PLAYBOY bgie u all smoa PLAYBOY terlahir cme sbab rmai kwn pmpoan n baex dgn smoa oanx pmpoan ! mcm tuh (logik sgt lha tuh , kolot cre koanx bpkir !! maap )..
dn ats dsar n sebab mcm niey title tuh dbrikan , ergh. . sgt mudah kan. . .?da tau mudah knp lha koanx ta bgie akoe title datuk kew tan sri ke . ?ha . ?actualy sdap skets bler oanx dgr kan . skrg2nye ta lha mnjejaskan image n nma akoe ,, niey tak PLAYBOY jgak yg koanx plih . ergh . mke jmbatan ta siapp mcm akoe layak kew dpat title PLAYBOY tuh ?? adoii . akoe rse koanx da slap lha weyh .(mngeluh dan smkin tersentuh). . 
akoe ta sehina tuh . mngaku mmg akoe rmai kwan pmpoan , n akoe senangs hdup bebass bkwan . tpi . ?
pnah tak koanx pham n blaja pham ape yg oanx len rse bler koanx canang crita bbkan sal oanx len . ta rse dose btmbah kew. ?( knp akoe !! ta puass hati ) . .
ta rse ke tuh 1pnghinaan utk oanx len .(ambil nafas dn telan air liur). .
akoe ta ckaps akoe baex or pew pn .cme akoe ta rse , akoe larat na pgg jwatan n title yg koanx bgie niey lagie . sgt2 berat dn sgt2 mmbebankan utk jngka mse hdup yg tpkse akoe lalui dgn nma dn identiti mcm niey !(trime kseyh bbnyak je lha) . .
(keluh smbil mngesat peluh ). .smmgnye akoe mnusia yg lemah dn tidak kuats utk mnghadapi tomahan dn kata2 buruk yg dilemparkan oleh oanx len .
wahai wanita seluruh dunia ! ssguhnya akoe adelah kaum adam yg tak berdaya dn mrayu agar koanx smoa bpkir sejenak . ptut n wjar kew akoe jadie mngse yg koanx sntyase pkatekan . .?
akoe trima smoa niey redha sbgai ujian wlaupn pdih . ( trase brgenang air di kelopak mata dgn prlahan smbng mnaip , lagu kedengaran smkin perlahan , dn btukar kepada 1 lagu lain , liriknye tertulis " akoe insan yg lemah , hanya mmpu berserah " suasane smkin sunyi hnya lagu tdy yg bermain di telinga akoe dmse ini. .)
erm . .
mohon jutaan maap andai ade yg trase dgn apew yg ku karang ! tapi sbgai hamba di dunia niey , smmg nye akoe jua ta pnah lpass drie mlakukan kesalahan. .itu 1 kjujuran yg akoe ta nafikan !
yang ikhlass . mickey ! ( nama hati akoe ) .haha , thanks .. :) . .

Monday, February 14, 2011

Kesempurnaan cinta . .

Cinta tak semuanya indah. . adakalanya ia melukakan hati dan perasaan. . tapi apa yang diturunkan untuk kita adalah untuk mengenal dan memahami dengan lebih mendalam lagi,,apa itu cinta yang benar-benar ikhlas dan jujur. .
Kadang-kadang kita tak tahu ape yang kita rasa dan kita duga. . tapi inilah hakikat dan kenyataan nya cinta yang di perdaya,,apa wajar bagi setiap insan yang bernama manusia terus menjadi hamba cinta didunia ini dengan dilukakan oleh penipuan cinta dan perasaan. .kita juga hanya insan biasa yng sentiasa mengharap dan mengimpikan kebahagiaan. .
Tapi kenapa semuanya memandang cinta ku ini bagaikan sesuatu yang tidak beharga,,sesungguhnya kita tahu bahawa cinta adalah sesuatu yang terlalu berharga yang tiada nilainya didalam suatu hubungan percintaan. .
Kita tak tau apa yang harus kita lakukan. .adakah patut seseorang yang ditindas cinta terus mengharapkan sesuatu yang begitu indah dimatanya,tiada ternilai dihatinya,,agar terus bersemadi dan kekal menjadi miliknya. .tidak semua faham dan mengerti apa itu cinta,kejujuran.kesetiaan,dan keikhlasan didalam pemahaman erti cinta. .namun aku sentiasa meninginkan cinta yang benar-benar tulus untuk ku. .
Aku tak pandai bermadah atau berpuitis,,tapi dengan kisah-kisah silam dan yang pernah aku lalui,aku jadi seorang insan yang lali dan matang bila dipersoalkan tentang cinta. .
Oleh itu aku mohon kau hargailah cinta yang kau ada,dan jika dia masih ada bersama kita jaga lah dia seperti mana kita bersyukur dengan apa yang diturunkan oleh ALLAH untuk kita kenal dan belajar memahami erti cinta sebenar didalam suatu perhubungan. .insyaallah. .

Perhatian cinta. . .


Kadang-kadang kita tak tahu ada orang yang perhatikan kita. .
Merenung berperasaan dengan indah melalui pandangan matanya. . dan kadang-kadang kita tak pernah sedar dan peduli bahawa ada orang yang pedulikan kita,,risaukan kita. .yang sentiasa ambil berat tentang kita,,yang sedang fikirkan apa yang kita buat dan segala-galanya yang mengenai diri kita. .
Namun adakalanya kita tak pernah tau ada seseorang yang begitu prihatin tentang cinta dan sayangnya. . berani dan mampu meletakkan perasaannya pada kita. .sehingga kita menjadi tidak menentu. . oleh kerana cintanya yang begitu mendalam sehingga mampu menembusi tembok-tembok hati,merentasi pagar-pagar asmara,melewati masa-masa percintaan,dan sehingga ke satu tahap cintanya juga mampu menjangkaui batas-batas kerinduan perasaan. . kedengaran hebat cinta dan pengorbanan kasih sayangnya ,,namun apa yang masih terjadi ,,masih ada yang tidak peduli dan tidak pernah menghargai akan kesetiaan,keikhlasan,dan kejujuran cinta yang diberikan. .
Semua ini berlaku  adalah disebabkan cinta. . . cinta. . .cinta, , ,
Bersyukurlah kerana kita masih berpeluang menerima cinta. . menghargainya seperti mana seseorang itu mampu memperdebatkan cintanya,seperti menjaja ehsan orang yang dicintai. .

Semasa percintaan dan perpisahan . .

Terasa indah bila mengenang kembali saat-saat bersama si dia. .terasa bahagia bila membaca dan mendengar setiap ucapan dan janji-janji yang pernah diluahkan,,tetapi pernah kah si dia terfikir bahawa pahit,sakit,dan peritnya apabila mengenang kembali saat-saat terakhirapabila terpaksa berpisah dengannya. .


Pedih bila tersa diri ini seperti dipermainkan. .diperbodohkan. .oleh perasaan cinta dengan kata-kata janji dan perilakunya. .


Apa yang harus aku lakukan. . hidupku jadik tak menentu bagai tiada arah tujuan,semuanya adalah kerana aku masih menagih dan mengharapkan cinta dan kasih sayangnya. .


Insan yang terlalu istimewa padaku kini tinggal kenangan. .


Wajarkah. .aku berhenti dari terus mengharapkan cintanya. . apa bodoh aku kerana masih menantinya. .


Aku jadi insan yang lemah yang takut dengan kebenaran dan kejujuran. .

Terkenang akan cintanya. .

Walaupun si dia sudah tiada bersamaku,,disiku bersama denganku,,namun aku masih tidak dapat menipu dengan apa yang aku rasakan,,tentang perasaanku padanya. .
Ikhlas dan jujur kukatakan yang aku masih sayang dan mencintainya. . seperti selalu,,dia terlalu istimewa buatku. . Cuma dia yang pernah menyentuh cintaku. .dan berkasih sayang dengan perasaanku. .
Aku tetap untuk nya. . walaupun aku tau yang dia bukan milikku. .
Dia terlalu sempurna untukku. .
Aku sedar diriku hanya insan biasa. . walaupun terkadang persoalan bersama insan lain dipersoalkkan nmun aku tetap dengan jawapan tetapku. .
Bahagia bersamamu. .


kodoxx !

kodoxx !

AMIRRUL AKMAL !

AMIRRUL AKMAL !